Окружний адміністративний суд м. Києва підтвердив акредитацію КАМП

09 квітня 2021 р. Окружний адміністративний суд м. Києва виніс рішення, яким відмовив у задоволенні позову ТОВ «Місто ТВ Сервіс» до Комісії з акредитації організацій колективного управління при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Громадська спілка “Коаліція аудіовізуальних і музичних прав” про визнання протиправним та скасування рішення, яким було акредитовано КАМП, зобов’язання вчинити дії відмовити повністю.

Таким чином, суд підтвердив чинність Рішення й Наказу про акредитацію КАМП у сфері «кабельна ретрансляція об’єктів авторського права і (або) суміжних прав, крім прав організацій мовлення щодо їхніх власних програм (передач) мовлення».

У судовому рішенні адміністративний суд зазначив наступне:

«Той факт, що Товариством з обмеженою відповідальністю «Місто ТВ Сервіс» підлягає укладенню договір про використання об’єктів авторського права і (або) суміжних прав та сплаті збір за кабельну ретрансляцію не означає, що вказане товариство має право на оскарження до суду вищезазначених рішень та внаслідок прийняття таких сталося порушення його права, свобод та інтересів.

При цьому, прийняттям оскаржуваних рішень про визначення Громадської спілки «Коаліція аудіовізуальних і музичних прав» акредитованою організацією не порушуються інтереси позивача як платника збору, зокрема щодо його розміру, або інших обставин, які б безпосередньо впливали на позивача.

Отже, внаслідок відсутності публічно-правових відносин між позивачем і відповідачами, відсутності факту порушеного права позивача у зв’язку із прийняттям оскаржуваних рішень, у позивача не виникає право на захист. Наведене свідчить про відсутність публічно-правового спору між позивачем і відповідачем.

Суд вважає, що зазначене вище виключає можливості задоволення адміністративного позову поданого Товариством з обмеженою відповідальністю «Місто ТВ Сервіс».

Таким чином, адміністративний суд черговий раз підтвердив, що право оскаржувати результати акредитаційного конкурсу мають тільки безпосередні учасники цього конкурсу – організації колективного управління, що брали участь у відповідному конкурсі.

Більше від автора

Написати відповідь

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Схожі публікації

Advertismentspot_img

Останні новини

Чи мають телеканали платити роялті за розміщення контенту на сайті?

У країнах Європи не лише кабальні оператори, а й самі телеканали платять роялті за ретрансляцію. Законодавці вважають, що контент, який телеканали викладають на сайтах...

SWEET.TV в 2 рази збільшив кількість абонентів

Онлайн-кінотеатр підбив результати 2021 року: кількість абонентів збільшилась на 50%. В офіційному пресрелізі компанія повідомляє, що «за 3 роки більш ніж 12 мільйонів глядачів спробували...

Як відбувається розподіл винагороди?

Одна з найчастіших претензій провайдерів до організацій колективного управління – це «відсутність прозорого механізму розподілу винагороди». Ми поцікавилися у виконавчого директора "АРМА-Україна" Романа Семешка,...

Хочете бути в курсі останніх новин?

Заповніть свої дані, і ви зможите отримувать останні новини першим!